Du kanske har fiskar som du vet inte trivs, eller som av andra anledningar behöver ett nytt hem. Det förra kanske börjar bli gammalt och slitet, eller också kanske du vill utöka din samling med fiskar. Hur det än ligger till så är ett nytt akvarium en bra idé. Då kan du optimera livet både för dina befintliga och framtida fiskar, samtidigt som du får en finare inredningsdetalj i ditt hem.

Fiskar behöver många olika fördelar för att klara sig och må bra. Akvariet måste exempelvis vara stort nog, ofta minst 40 liter, och vattenkvalitén är också viktig. Det måste vara rätt temperatur, salthalt och pH-värde och vattnet måste hålla en jämn renlighet. Om du vill blanda olika sorters akvariefiskar behöver du även se till att de trivs ihop och att de behöver samma förmåner.

Akvarium och tillbehör på nätet

Du kan köpa akvarium på nätet, och alla nödvändiga tillbehör likaså. Här ingår allt ifrån droppvärmare, pumpar och filter, belysning och vattentester till akvarieinredning, akvarieväxter och fiskfoder. Du kan även välja mellan en rad olika typer av akvariebord, ställningar och akvarium. Med de varorna kan du vara säker på att dina fiskar får det bästa och att de mår riktigt bra.